onsdag 12 november 2008

Gym.

gymmet Iksu i Umeå går fem sorters människor:

1. De "vanliga": De Svenssons vars samvete börjar knastra allt för högt, som har några kilon extra och som är villiga att jobba hårt för att få väck dem. De arbetar sig fram mellan de enklaste maskinerna med de enklaste inställningarna.

2. Nyårslöftesknäckarna: De som lovade dyrt och heligt att 2008 skulle bli förändringarnas år. Dags att sluta röka och börja träna. Ner tio kilo och upp tre kilo muskler. Och som har insett att de suttit och ätit chips och inte alls uppfyllt löftet. Så de börjar såhär två månader innan nyår så är det alltid nåt. Ofta går de två gånger. Sedan ser man dem aldrig där, men möter dem väl på Ica då de skamset rafsar åt sig ett ciggpaket från kassahyllan.

3. Polisstudenterna och polislärarna: De som står och peppar på varandra (sneglar avundsjukt på varandra) och följs åt övning efter övning. De tränar ofta på hinderbanor, chin-ups, brutalbänken och självskydd och annat som kommer i framtida examinationer.

4. Spanarna version 1: De som köper dyra och snygga gymkläder och paxar den minst jobbiga maskinen som alstrar minst svett och som man ser bäst ifrån. Så man kan kolla in eventuella ragg.

5. Spanarna version 2: De som köper dyra och snygga gymkläder och paxar skivstängerna närmast speglarna så de kan beundra sig själva samtidigt som de punpar och frustar och stånkar.

Var där idag med. Skönt som funken. Kommer inte gå imorgon, men på fredag och lördag och förhoppningsvis söndag också.

Att träna är det nya svarta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

jaaadu :) Jag är bara bitter ändå ;) har som inget vettigt att skriva /Emma :)

Anonym sa...

Bra Tessan! Om jag nu skulle få för mig att köra lite brottning så kan det ju bli en bra match! All makt åt träningen, vår befriare!